en ,

Primera victòria a domicili del curs per la Unió Esportiva Sants (1-3)

Can Peixauet va resultar ser l’escenari perfecte per capgirar el rumb del Sants a Tercera RFEF. Els de Borja Pérez van derrotar la Fundació Esportiva Grama per un gol a tres, aconseguint d’aquesta manera el primer triomf fora de l’Energia en tota la temporada.


Després de la severa desfeta contra el Vilafranca, els verd i blancs necessitaven un canvi de paradigma per sortir de la cua de la taula, i els canvis a l’onze van funcionar com la seda. Amb Marc Granero al lateral i el retorn de Franco Ezequiel després de l’expulsió a Riudarenes, l’equip va sortir amb la iniciativa en atac. La Grama no es va limitar a bloquejar les arribades, i es que una gran cursa de Guiteras al minut cinc la va refusar de forma magistral Guillem Castelló, que tornava a la titularitat. Però només dos minuts més tard, la sort va somriure els visitants, quan Franco va rematar a plaer una centrada de Granero per inaugurar el marcador. Amb la moral pels núvols, el Sants es va llençar per ampliar l’avantatge i desmuntar el plantejament colomenc. Una centrada d’Ubon va trobar el cap de Sergio Paz al minut onze, però l’àrbitre Aguayo Prieto va anul·lar la jugada per fora de joc. La Grama va tenir una petita espurna de les botes de Roger Garcia, però de nou Franco va posar Can Peixauet potes enlaire. Després de recuperar i perdre una pilota perillosa, el davanter paraguaià va tornar a robar l’esfèrica per afusellar Manu Martín sense problemes. En només quinze minuts, el Sants havia capgirat completament les expectatives.


Les ocasions en atac es va reduir durant la resta de la primera part, però la defensa va agafar protagonisme. Possiblement la línia més sòlida de tota la temporada, van poder contrarestar les arribades de Ceballos, Guillem Jiménez i Cifuentes, donant fins i tot l’oportunitat a Granero per fer una cursa que gairebé agafa desprevinguts els locals. L’actitud combativa dels barcelonins els va ajudar a repel·lir i aprofitar la ben entesa en més d’una ocasió, i semblava que el tercer estava més a prop que l’un a dos. Malauradament pels interessos visitants, Cifuentes va aprofitar un rebot en una centrada al minut trenta per escurçar les diferències. A partir d’aquí, la Grama va augmentar la intensitat i el Sants es va replegar, però la bona feina en defensa va evitar qualsevol desgavell. El púbic del Nou Municipal de Can Peixauet també hi va posar de la seva part, sobretot quan l’entrenador Manu Peláez va empènyer David Cura durant un servei de banda. Els darrers instants del primer període van deixar jugades molt intenses, com una lluita de Pau Caresia amb fins a quatre jugadors, una falta d’Ubon al travesser i fins i tot una aturada de Castelló al cop de cap de Marc Rodríguez.


La segona meitat va començar amb algunes arribades de Franco i Caresia, que no es van materialitzar per poc. Peláez va intentar revolucionar l’alineació per aconseguir l’empat, amb fins a quatre canvis en el primers deu minuts. Les rotacions van funcionar, amb el Sants tancat a la seva meitat del camp i generant més oportunitats, com un xut al pal de Montalbán. Aquesta ocasió va tenir rèplica immediata de Franco, que a punt va estar de completar el hat-trick després que se li escapés una centrada de Caresia. Amb el rellotge corrent, l’eficàcia de la defensa i l’esgarrapada de segons era fonamental, al punt que Castelló va ser advertit per l’àrbitre en anar a buscar una pilota més allunyada de les dues disponibles. Aquestes accions poc van agradar a la grada de Can Peixauet, menys encara amb una caiguda a l’àrea visitant, jugadors del Sants a terra després de faltes dures i una acció controvertida, on Montalbán va empènyer Castelló amb ràbia, provocant que tots dos rebessin la targeta groga. Borja López va aguantar amb el seu onze inicial fins al minut vuitanta, amb l’entrada d’Hicham Benamar al terreny de joc. En aquest sentit, la jugada va sortir perfecta en mig de les ocasions finals. I es que en l’última jugada del partit, amb Manu Martín havent pujat en diversos córners i faltes per rematar les possibles centrades, Pol Cuatrecases va ser el més llest de la classe. Amb una cursa genial, va regalar la pilota a Dani Jodar per marcar el tercer, matar el partit i desfermar la bogeria de la banqueta santsenca a la gespa de Santa Coloma.


Aquesta important victòria, juntament amb la resta de resultats de la jornada, situen el Sants catorzè, empatat a punts amb el Vilafranca i a una sola unitat dels llocs segurs. El partit d’aquest diumenge contra la Tona pot ser l’alenada d’aire fresc que tota la plantilla necessita, sempre i quan els seus rivals més propers rellisquin. Badalona i Vilafranca s’enfrontaran en un duel directe, mentre que Rapitenca, Grama i Vilassar visitaran equips de la zona alta: Pobla de Mafumet, San Cristóbal i Montanyesa, respectivament.

Podreu trobar les reaccions, declaracions de l’entrenador i l’Home Destacat de la UE Sants en aquest enllaç: https://twitter.com/Apeudegespa/status/1596857878064742402

Escrit per Daniel Chueca

Xarxa de Mat #234 27/11/2022

Pánico en la Sala 291