7deRàdio es una emissora de ràdio local, cultural i privada del districte de Sants Montjuïc de la ciutat de Barcelona, que transmet en la freqüència modulada 99.2 Mhz en aquest districte. Va ser fundada el 11 de novembre de 2011 per Carlos Ortega, Sergi Camps i Álvaro Maestu i va començar les seves emissions regulars l’11 de Novembre del 2011 i de forma continuada el 9 de gener de 2012.

Destinada a la formació i reciclatge de joves i adults que volen dedicar-se al món de les telecomunicacions. Però, en el marc actual que vivim, es molt difícil poder fer pràctiques en ràdios, televisions, etc… I en el cas de poder fer-les, no tenen la total llibertat per expressar-se. Per això, aquesta emissora dona la oportunitat d’aprendre de veritati sortir millor preparat de cara a un millor futur, a més de passar-ho be fent ràdio.

Objectius

L’emissora ha estat constituïda com una associació cultural sense ànim de lucre, perquè els diferents veïns i entitats del districte, estudiants de periodisme, així com qualsevol persona interessada pel llenguatge radiofònic, puguin col·laborar, amb l’objectiu de fer una ràdio de proximitat, que compleixi una funció social. L’associació té la tasca de donar a conèixer el dia a dia d’Horta-Guinardó i té la voluntat de ser un eix vertebrador de la vida dels seus 11 barris. Com a entitat cultural, vol donar suport a l’animació sociocultural del districte i també posa especial èmfasi en l’atenció a la formació permanent de joves i adults, a través de les ones de ràdio. Tanmateix, també s’ofereix per encetar projectes amb entitats sense ànim de lucre i també d’utilitat pública, que ajudin a desenvolupar i aixecar la qualitat de vida, social i cultural de les persones. Finalment, 7deRàdio aposta per desenvolupar programes que contribueixin a la normalització lingüística de la llegua catalana.

Cobertura

La cobertura de 7deRàdio és de tota Barcelona i, una part, de la seva rodalia. El dial és el 99.2 FM i , en una clara aposta per les noves tecnologies, també es pot escoltar a través de la seva pàgina web (www.7deradio.cat) i mitjançant l’aplicació Tunein Ràdio, accessible des d’Android Market i AppStore.

Funcionament

La emissora té un actiu de més de 40 professionals, entre els quals trobem locutors, periodistes i tècnics, que hi col·laboren desinteressadament i d’estudiants en pràctiques de diferents universitats, així com de veïns que brinden dia a dia informació, música e interactivitat amb l’oient. La ràdio té una programació variada i està orientada al públic en general.

Programació

Encara que és una emissora privada, la seva programació té un marcat caràcter de servei públic, que s’exemplifica amb la creació i difusió de continguts propis, basats en la realitat d’Horta-Guinardó. En aquest sentit, 7deRàdio potencia els seus serveis informatius i d’esports, per poder oferir als oients el que passa molt a prop seu, en una clara aposta per la comunicació local i de proximitat. 7deRàdio ofereix productes totalment genuïns que no es poden trobar en altres emissores.

Col·laboradors

La ràdio té acords amb Associacions de Veïns i de Comerciants, així com amb els principals equips de futbol del districte: la UA d’Horta i CE Martinenc. Des dels serveis informatius, cada setmana diverses entitats i associacions tenen el seu espai a l’emissora, amb l’objectiu que puguin donar-se a conèixer. A més, tots els diumenges es fan les transmissions en directe dels partits dels primers equips de l’Horta i el Martinenc. 7deRàdio no deixa de banda el món de la cultura i vol donar veu a tots aquells artistes que no tenen cabuda als grans mitjans de comunicació.

Finançament

Com a entitat cultural sense ànim de lucre, 7deRàdio no té publicitat. Tanmateix, l’emissora, com aproven els seus estatuts, ofereix convenis d’esponsorització i patrocini a comerços, entitats o associacions del districte.

Una altra part del finançament prové de les subvencions que dóna l’Ajuntament de Barcelona, així com les ajudes que puguin derivar de la Generalitat de Catalunya, de l’Estat o de la Unió Europea. En qualsevol cas, 7deRàdio encara no ha rebut cap ajuda pública que pugui assumir els costos de l’emissora, a dia d’avui, el costos de l’emissora estan sent assumits pel capital privat, que aporten els seus socis i col·laboradors.

Contacte

Les vies de contacte són a la pàgina web www.7deradio.cat