en , ,

El Sants salva la primera victòria de l’any contra la Rapitenca (3-2)

La Unió Esportiva Sants comença el 2023 amb bon peu. El conjunt dirigit per Borja López ha superat la Rapitenca per tres gols a dos en la setzena jornada del grup cinquè de Tercera RFEF.
El partit ha començat de la millor manera possible pels verd i blancs, amb un penal de Marc Vadillo sobre Gabaldón als dos minuts. Crisitian Ubon s’ha encarregat de transformar-lo per obrir la llauna. El domini local, atacant constantment la porteria de Dan, ha seguit ofegant els tarragonins fins al minut vuit, quan s’ha produït el segon gol. Franco s’ha anticipat de manera excel·lent a una pilota que arribava a Vadillo, amb un xut que ha desviat el porter blau i que Pol Cuatrecases ha aprofitat per enviar el rebot al fons de la xarxa. L’inici fulgurant dels santsencs s’ha anat apagant a mesura que la Rapitenca trobava el seu lloc i desplegava un joc més contundent. Una picabaralla entre Franco i Andy al minut quinze ha estat el punt d’inflexió en el rumb del partit. Els de Juan Carlos Ríos, que s’estrenava a la banqueta visitant, ha generat una nova ocasió de les botes de Jordi Oribe, quan ha enviat un xut creuat per sobre el travesser al minut vint-i-u. La resposta del Sants ha arribat cinc minuts més tard, amb una paret entre Cuatrecases i Franco que el paraguaià no ha pogut convertir en el tercer. Els córners han representat el millor focus d’ocasions dels locals, amb fins a tres serveis de cantonada i un de banda en només dos minuts, però ni Gabaldón ni Sergi Cadena han trobat porteria. Les pilotes aturades des de l’extrem també han servit a la Rapitenca per acostar-se, però Castelló i Franco han pogut refusar el perill entre les gotes de pluja que queien a l’Energia.
El temporal ha donat una treva al camp, però la Rapitenca no ha fet el mateix. Entre Cesc i Oribe han posat la por al cos dels de Borja López amb dues centrades perilloses. Per fortuna local, una falta a la frontal de Dan ha permès al Sants marcar el que, en aquell moment, semblava el gol de la sentència. Ubon, doble golejador en aquest partit i hores més tard a la Kings League, ha rematat de forma magistral i ha situat el tres a zero només cinc minuts després de reiniciar el partit. Increïblement, la Rapitenca ha respòs de manera immediata, amb una centrada rasa que Edgar Samper ha enviat al fons de la porteria de Castelló. Al mateix moment que la pluja tornava al camp, el gol d’Ubon ha passat a ser un miratge. La plantilla tarragonina s’ha crescut i ha començat a arribar per totes bandes a la porteria local. Cesc ha generat dues ocasions consecutives, una amb un cop de cap i una altra de xut creuat, però cap de les dues ha trobat porteria. Marc Gabaldón ha provat de trencar els visitants amb una gran cursa al seixanta, però la seva rematada ha sortit fora. Borja López ha introduït Hicham i Ivan Garcia al camp per canviar la dinàmica, però els blaus seguien a la seva. Castelló ha hagut de posar la mà en una centrada enverinada, mentre el dorsal deu verd i blanc ha vist com un xut a boca de canó era rebutjat sobre la línia. Al minut setanta dos, Junior Kore, que havia substituït Cesc, ha escurçat encara més el marcador amb una rematada a plaer a centrada per la banda. El partit s’ha trencat durant els instants posteriors, amb un gol santsenc anul·lat per fora de joc i la resposta visitant aturada per Castelló. L’ex de la Pobla de Mafumet s’ha hagut de lluir de valent per refusar totes les arribades de l’equip tarragoní, en especial amb els múltiples serveis de córner en els últims minuts, però tot el bloc -amb l’entrada al camp de Granero i Alex Ruiz- ha fet una gran feina. La millor nota del temps de descompte ha estat el retorn d’Axel Subías a la gespa de l’Energia. El número dinou ha disputat els seus primers minuts després de rebre l’alta pel trencament de lligament creuat anterior que va patir a finals de la temporada passada. Amb aquesta bona nota, s’han acabat de consumir els quatre minuts de temps afegit.
Victòria soferta del Sants, que respira a l’onzena posició després dels empats de Badalona a casa i entre Vilassar i Vilafranca. Amb quatre punts per sobre del descens, els santsencs afronten el proper partit a Castelldefels amb un petit núvol sota les botes.

Podreu trobar les reaccions, declaracions de l’entrenador i jugadors destacats de la UE Sants en el següent enllaç.

Escrit per Daniel Chueca

El Sants acaba l’any amb un empat contra el Peralada (0-0)

La Inesperada, el festival de cinema que reivindica l'experiència cinematogràfica enfront d'internet