en ,

La Inesperada, el festival de cinema que reivindica l'experiència cinematogràfica enfront d'internet

De l’1 al 5 de març tindrà lloc la tercera edició de La Inesperada, el festival de cinema que reivindica l’experiència cinematogràfica enfront d’internet.

La inauguració del festival serà el dimecres 1 de març a la Filmoteca de Catalunya (Barcelona) amb una doble sessió d’estrena a Catalunya, el curtmetratge islandès Nest dirigit per Hlynur Palmason i el llargmetratge tailandès Scala dirigit per Ananta Thitanat. La Inesperada està focalitzat en la no ficció i entén les pràctiques de no ficció com un territori lliure i ampli, oferint un ventall formal on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals.

El festival es celebrarà a la Filmoteca de Catalunya i al Cinema Zumzeig. És dirigit i programat per la cineasta Núria Giménez Lorang i el programador i gestor cultural Miquel Martí Freixas i està focalitzat en la no ficció i celebrarà aquest mes de març la seva tercera edició. Entenent les pràctiques de no ficció com un territori lliure i ampli, el festival ofereix un ventall formal on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals.

Enfront l’allau de continguts audiovisuals presents, La Inesperada proposa un festival abastable, concís i on totes les sessions són curosament programades. D’aquesta manera, enguany proposa 7 sessions composades per un total de 18 pel·lícules. Pràcticament la totalitat de les obres programades són inèdites a Catalunya o Espanya i han tingut un excel·lent reconeixement internacional. Apropa corrents cinematogràfiques que volen pel món presentant autors independents de països com la República Centreafricana, Tailàndia o Islàndia, entre d’altres.

En la programació del 2023, destaca la presència de l’artista i cineasta iraniana Maryam Tafakory, que presentarà sis dels seus curtmetratges i mantindrà un diàleg sobre la seva obra, fusió de poesia, etnografia i collage, que reflexiona al voltant d’allò invisible en la societat del seu país. També la recuperació de pel·lícules de la cineasta japonesa Sumiko Haneda, nascuda el 1926, dona pionera del cinema asiàtic. Els darrers anys investigadors i mostres de cinema han redescobert les seves pel·lícules i posat en valor el seu llegat, sent el festival La Inesperada el primer en portar-les a Espanya. També s’estrenarà l’enigmàtica i experimental obra H, de producció catalana, amb la presència del seu autor, Carlos Pardo Ros. Una immersió per les nits de San Fermin a Pamplona rememorant la misteriosa mort d’un familiar anys ençà.

Entre les seves activitats paral·leles, La Inesperada celebra la seva trobada ÈXIT, un fòrum per a pel·lícules en procés de creació que comptarà enguany amb l’assessorament de tres professionals de prestigi, com són el director i productor Lluís Miñarro, el programador del festival de Berlin James Lattimer i la cinesta, guionista i productora Serrana Torres.

El Sants salva la primera victòria de l’any contra la Rapitenca (3-2)

ELS CATARRES i LA FÚMIGA composen i graven junts "CANÇONS D'AMOR"