L’edició del Bioritme 2022 compta amb més de 35 artistes entre grups de música i DJs rics en ritmes d’orígens i estils molt diversos, repartits en tres escenaris: l’escenari BioAigua amb els millors artistes de l’escena world music, dubstep i reggae amb el col·lectiu Dub Soul Sound System de Barcelona; el BioTerra, que acull música durant el dia amb els artistes més emergents; i l’escenari Bioritme, que alberga els principals concerts del festival.
Aquest any passaran pel BioTerra i el Bioritme grans artistes com Tanxugueiras, les artistes revelació de la fusió de la música tradicional que són les màximes exponents d’una generació oberta a l’evolució i a la reformulació de la música tradicional gallega; Boikot, el mític grup d’ska i punk-rock-balkànic, caracteritzat pel compromís social i el missatge a les seves cançons; Ciudad Jara, la banda de Pablo Sánchez, excantant de La Raíz; els festius Tranceuntes de Madrid que que ofereixen una experiència de ball frenètica en cada directe; els sempre divertits El Pony Pisador, que barregen música celta i folk tradicional amb una dosi d’humor absurd; Xavi Sarrià, excantant d’Obrint Pas, que presentarà nou disc; La Sra Tomassa, que barregen gèneres llatins amb música electrònica; Sense Sal, en la línia d’un pop-folk festiu.
En l’àmbit internacional, passaran per l’escenari de Torelló Olive Tree Dance, provinents de Portugal fusionen la música més ballable amb sons tribals d’instruments indígenes, i Bazzookas des d’Holanda, que amb més de 400 concerts a les seves esquenes portaran al Bioritme el seu espectacle únic, enèrgic i divertit.
El Bioritme acollirà també referents del reggae en català com el barceloní Adala, els lleidatans Koers i els valencians Auxili. També algunes de les millors representants de la música urbana actual: Tribade, Las Ninyas del Corro, Jazzwoman, Ketekalles, Maluks, Joina i Tremenda Jauría, i de música urbana fusió com Queralt Lahoz i Roba Estesa.
Pel què fa a les propostes emergents, el Bioritme aposta fort per artistes amb molta projecció com la cantautora Maio; el virtuós duo barceloní inventor del “tablemusic” Ual·la; l’exguitarrista de D’Callos, l’elegant Dani Felices i el seu flamenc-rock; Seikos amb la seva música festiva i pinzellades d’electrònica; i les germanes The Sey Sisters amb el seu pop impregnat de sonoritats africanes.
I hi haurà concerts pel públic familiar amb els Xiula, que combinen música moderna i lletres reivindicatives, i amb Landry, el músic i educador social que fusiona la rumba catalana amb música infantil.
Les nits acabaran amb els punxadiscos DJ OGT, DJ Nafentt, DJ Kënda i, com a novetat, una de les nits tancarà la banda de versions Angangas.