en

HE MORT EL POP: Una Comèdia Irreverent que Ressuscita Guimerà amb Humor

La Federació d’Ateneus de Catalunya celebra l’Any Guimerà amb l’obra creada per Lluís-Anton Baulenas, una mirada còmica als clàssics de l’autor

Amb motiu de l’Any Guimerà i per commemorar el centenari de la mort d’Àngel Guimerà, la Federació d’Ateneus de Catalunya presenta l’espectacle HE MORT EL POP. Creada per Lluís-Anton Baulenas i dirigida per Marc Vilavella, aquesta comèdia irreverent recull peces rellevants com Mar i Cel, Maria Rosa i Terra Baixa. La producció, coproduïda amb APUNTA TEATRE i EL MALDÀ, utilitza l’humor per modernitzar els temes atemporals de Guimerà, oferint una perspectiva contemporània i còmica als clàssics de l’autor.

La obra interpretada per Antonio del Valle, Bernat Cot i Rafaela Rivas, aprofundeix en temes com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts i l’empoderament de la dona. HE MORT EL POP és una paròdia amable que, des de la complicitat amb el gran autor, fa broma i qüestiona amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa.

La Federació d’Ateneus de Catalunya, a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), coprodueix aquesta obra per representar-se en els 39 ateneus de la xarxa, oferint una visió única del món narratiu de Guimerà amb una dosi generosa d’humor. HE MORT EL POP s’estrenarà el 4 de febrer al Teatre de Sarrià i girarà per tot Catalunya, amb una presentació especial a la Sala Versus Glòries a la temporada 2024/25.

QUEEN FOREVER: Un Viatge Èpic als Clàssics de Queen al Teatre Cúpula Arenas

DAMA Renueva Colaboración con los Premios Feroz