en

Amics de la Gent Gran Llança la Campanya ‘Aquest Nadal, et pot tocar a tu’

La Fundació busca col·laboració ciutadana per fer possible un Nadal en companyia amb dinars, lots i activitats per a prop de 2.000 persones grans.

Amb l’arribada de l’època nadalenca, Amics de la Gent Gran posa en marxa la seva emotiva campanya anual, “Aquest Nadal, et pot tocar a tu”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar la societat sobre la soledat no desitjada que afecta moltes persones grans durant les festes i recaptar fons per fer-los sentir estimats i acompanyats.

Les dades de l’INE revelen que més de 340.000 persones majors de 65 anys viuen soles a Catalunya, augmentant el risc de patir soledat. Aproximadament el 68% d’aquest grup es sent solet, amb conseqüències psíquiques i físiques greus.

La campanya destaca la paradoxa entre l’esperança de guanyar un premi a la Loteria de Nadal i la soledat no desitjada, destacant que, aquestes festes, moltes persones grans passaran el Nadal sols, només acompanyats pels seus records.

Basant-se en el lema “Aquest Nadal, et pot tocar a tu”, la Fundació busca la col·laboració ciutadana per reunir fons que permetin organitzar dinars de Nadal i diverses activitats en diferents localitats on l’entitat acompanya a persones grans. Es preveu que es celebrin 25 dinars de Nadal, amb la participació d’unes 2.000 persones entre persones grans i voluntàries.

La iniciativa es desenvoluparà des de mitjans de novembre i inclourà l’entrega de lots de Nadal a les persones grans, tant a aquelles que puguin assistir als dinars com a les que rebran la visita de voluntaris a casa seva. A més dels dinars i lots, s’organitzaran diverses activitats nadalenques locals, com visites a fires, passejos per veure les llums de Nadal i altres esdeveniments per fomentar la companyia i l’alegria durant les festes.

Per fer possible aquesta campanya, Amics de la Gent Gran compta amb la col·laboració de persones voluntàries, sòcies i donants, així com empreses i altres entitats. Amb el lema “Ningú hi és absent de patir soledat. A tots ens pot tocar aquest premi que ningú vol,” el director d’Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, destaca la importància d’aquesta campanya per garantir que els programes de l’entitat continuen oferint suport i acompanyament a les persones grans durant les festes i tot l’any. Pots col·laborar amb aquesta noble causa a través del portal de la campanya ‘Aquest Nadal, et pot tocar a tu’, per Bizum amb el codi 01608, per transferència bancària als comptes de La Caixa (ES51 2100 0900 92 0211405107) o Banc Sabadell (ES77 0081 1594 95 0001023206), per telèfon trucant al 932 076 773, o consultant altres opcions a la web de la campanya.

Amb la teva col·laboració, podràs fer possible que moltes persones grans gaudeixin d’un Nadal ple de companyia, somriures i moments especials. Fes la diferència aquestes festes i contribueix a construir un Nadal més solidari per a tothom.

Tothom ho sap tot #3 – ELS PIXAPINS

Paritat de sexes en l’esport escolar: Desafiant estereotips per un futur més igualitari