en ,

L'Ajuntament acosta els esports de vela i l'esperit de la Copa Amèrica a les escoles amb ‘Viu la Vela'

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un projecte anomenat “Viu la Vela” amb l’objectiu de portar l’esperit de la Copa Amèrica i dels esports de vela a les escoles de la ciutat. Amb un pressupost de prop de 2,5 milions d’euros, el projecte busca transmetre els valors dels esports de vela i la riquesa natural del medi on es practiquen, a tots els centres educatius de Barcelona. Més de 17.000 alumnes de 6è de primària de 327 escoles i 32 centres d’educació especial participaran en aquest programa.

La intenció és que Barcelona continui sent una ciutat relacionada amb el mar i els esports de vela, i aprofitant la propera celebració de la Copa Amèrica, portar aquest esport als infants i adolescents de manera dinàmica, plural i inclusiva.

Per això, aquest projecte inclou la compra de 30 embarcacions de vela col·lectiva, 6 llanxes de rescat, armilles, neoprens i grues de trasllat per a les instal·lacions especialitzades de la ciutat. A més, inclou subvencions per a la formació de professionals esportius especialitzats en esports de mar, creant noves oportunitats laborals.

El protocol d’intencions entre l’Ajuntament, la Federació Catalana de Vela i diferents clubs esportius va ser signat per diverses personalitats, incloent el regidor d’Esports i la tercera tinenta d’Alcaldia.

El president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, ha afegit que el repte de “Viu la Vela” és que el llegat de la Copa Amèrica perduri en el temps i deixi empremta en la ciutadania.

Rockpelsxuklis arrenca l’any amb més música solidària

Pánico en la Sala 296