en ,

Las Migas i Alba Carmona són les primeres artistes confirmades de la 4a edició del Flamengi

FlamenGi és un festival social i de proximitat que neix als barris gironins, alguns d’ells amb risc de vulnerabilitat, i que per quart any consecutiu, tornarà a omplir la província d’espectacles i esdeveniments que aposten pel talent català amb perspectiva de gènere durant el mes de novembre. La programació completa s’anunciarà el dia 20 de setembre, però el festival ha avançat dos dels plats forts d’aquesta edició: Las Migas i Alba Carmona, dos concerts co-programats amb amb el Teatre El Jardí de Figueres i l’Auditori de Banyoles respectivament.

 El festival FlamenGi se celebrarà de l’11 al 27 de novembre, però el 24 de setembre la prestigiosa cantaora Mayte Martín farà un concert íntim a La Mercè de Girona després de deu anys sense actuar a la ciutat. Aquest concert d’una de les figures més consagrades del flamenc actual serà la prèvia de la 4a edició del festival.

Després d’una intensa gira per Europa, els Estats Units i Llatinoamèrica, Las Migas presenten el 26 de novembre al festival FlamenGi el seu nou treball discogràfic Libres. El concert de Las Migas serà el tancament del festival, tindrà lloc al Teatre El Jardí de Figueres i estarà emmarcat dins del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Libres és un homenatge a la força de la dona, a la naturalesa i a la llibertat. Un disc lluminós, alegre i arriscat on es mostra el costat més esquinçador de l’amor i de la vida amb cançons que s’acosten a gèneres com el country, el pop americà i la música urbana, sempre partint del flamenc i la música espanyola. Amb una nominació als Latin Grammy i un Premi de la Música Independent (MIN) al Millor Àlbum Flamenc pel seu disc anterior Cuatro, Las Migas són una de les bandes consolidades més màgiques i internacionals de casa nostra.

Estudiosa de la música d’arrel, la cantant Alba Carmona investiga entre els sons de les diferents músiques populars i la música moderna. Durant 18 anys de carrera ha trepitjat escenaris de tot el món col·laborant amb artistes com Perico Sambeat, Carlos Saura, Chano Domínguez, Las Migas o Miguel Poveda. El 19 de novembre a l’Auditori de Banyoles actuarà en un format íntim acompanyada del guitarrista Jesús Guerrero, una de les figures més importants de la guitarra flamenca actual. Les sonoritats més crues de la veu i la guitarra flamenca juguen amb la delicadesa i el virtuosisme per interpretar un repertori variat que combina cante tradicional amb temes propis i versions de Chavela Vargas, Carlos Cano o Lluís Llach.

 Les entrades pel concert de Las Migas i per Alba Carmona es posen a la venda dijous 8 a les 20h a través de la web de FlamenGi on ja estan disponibles les entrades pel concert de Mayte Martín.

MÉS INFORMACIÓ AL WEB DEL FESTIVAL: https://noemiosoriodanza.com/festival-flamengi

Enric Montefusco publicarà "Viaje al centro de un idiota" el proper 18 de novembre

Pau S. Soriano presenta el seu nou curt d’animació en homenatge a Agnès Varda