en ,

Propostes per enfortir l’associacionisme i l’acció col·lectiva a Barcelona

-Debat Eleccions 2023-

Dimecres 10 de maig, a les 18h des del Recinte de la Fabra i Coats, les ràdios comunitàries i associatives de Barcelona (Boca Ràdio, Ràdio Fabra, Ràdio Ateneu del Clot, Ona de Sants, Ràdio Hostafrancs, 7deRàdio Barcelona, Ràdio Fedelatina i Xarxa de Ràdios Comunitàries) dirigiran un debat centrat en les propostes elaborades pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) de cara a les eleccions municipals del 2023.

El CAB, com a plataforma associativa de la ciutat, busca posar en valor la capacitat transformadora dels barris de Barcelona. En un moment de crisi socioeconòmica permanent, consideren estratègic impulsar l’associacionisme de base voluntària, sense ànim de lucre i amb un funcionament democràtic i transformador. Creuen que aquesta ha de ser una estratègia conjunta entre el sector associatiu i l’acció política de l’Ajuntament per abordar la crisi i construir models de futur centrats en les persones.

Amb l’arribada de les eleccions municipals del 2023, el CAB proposa diverses mesures per enfortir l’associacionisme i l’acció col·lectiva a Barcelona:

  1. Definir una estratègia transversal de foment de l’associacionisme de base voluntària i no lucrativa, arrelat als barris. Consideren essencial promoure l’acció comunitària i facilitar l’acció col·lectiva als barris sense condicionar-la a polítiques específiques de mirada comunitària.

  2. Incrementar els pressupostos destinats a l’acció comunitària, la participació i l’enfortiment de la democràcia en el context de la crisi socioeconòmica permanent. Demanen una aposta estratègica per fomentar la col·laboració público-privada.

  3. Prioritzar l’associacionisme arrelat al barri, especialment a través del Pla de Barris. Valoren positivament les accions de suport als col·lectius en el marc d’aquest pla i demanen que s’ampliïn a més barris.

  4. Impulsar la gestió ciutadana com a estratègia de dinamització territorial, promoció de la participació i reforç de la cohesió i el capital social als barris. Demanen continuar promovent la gestió ciutadana i treballar amb l’Ajuntament per millorar i fer créixer aquest model de gestió compartida.

A més, el CAB fa una crida als diferents grups municipals perquè es comprometin a impulsar la gestió ciutadana, promoguin l’acord ciutadà per a la gestió públic-comunitària, completin i impulsin la implementació del programa de Patrimoni Ciutadà a tots els barris de la Ciutat.

Aquest debat dirigit per les ràdios comunitàries de la ciutat tindrà lloc el dimecres 10 de maig a les 18h des del Recinte de la Fabra i Coats. Serà una oportunitat per a les associacions i la ciutadania en general per conèixer i debatre aquestes propostes, així com per expressar les seves opinions i idees per a la millora de l’associacionisme i l’acció comunitària a Barcelona.

Pánico en la Sala 309

Debat sobre Democràcia, Participació, Associacionisme i Comunicació de Proximitat a Barcelona