en

DORIAN PUBLICA LA PRIMERA CANÇÓ EN CATALÀ DE LA SEVA TRAJECTÒRIA, “UNIVERSAL”, JUNTAMENT AMB

Els barcelonins Dorian avancen “Universal”, una cançó cantada en català per primera vegada a la seva trajectòria, que formarà part del seu sisè disc d’estudi Ritual que veurà la llum a l’abril

Dorian dona la benvinguda el 2022 publicant “Universal”, la primera cançó en català de la seva trajectòria, on els barcelonins compten amb la cantant Suu. “Universal” allunya als Dorian de la pista de ball i els apropa a territoris sonors propers al dream pop més exquisit. Com sempre, es tracta d’una joia de pura orfebreria compositiva rematada per una inspiradíssima lletra escrita per Marc Gili, vocalista de la banda. El tema ha estat co-produït pels mateixos Dorian amb Sergio Acosta –guitarrista de la banda mexicana Zoé i guanyador de quatre premis Grammy– i Álex Ferrer –col·laborador habitual d’Alizzz, C.Tangana o El Guincho, entre d’altres–.

“Universal” tracta sobre l’amor i l’art com a forces creadores capaces de superar la melancolia que sol provocar el pas del temps i els cops que ens dona la vida: “Els somnis passen volant, la vida és un instant però la llum que anàvem cercant encara ens omple la sang. (…) Tenim filosofia, ens sobra poesia, el que pensin els altres, no ens treu energia”, canten Dorian i Suu en dos moments claus de la cançó.

El clip és obra de Mickey Tetrov, realitzador de documentals musicals com el dedicat a les mítiques festes barcelonines Nasty Mondays, i director d’alguns dels darrers vídeos de Dorian, com el de la cançó “Duele” (que acumula quasi 9 milions de visionaments a YouTube), o “Hasta que caiga el sol”, vídeo que compta amb l’actriu Kira Miró com a protagonista.

Aquest avançament se suma a les cançons ja publicades, “Dual” amb Pimp Flaco i “Dos Vidas”, que formaran part del nou àlbum de Dorian, titulat Ritual, que es publicarà a l’abril.

Dorian han confirmat les primeres dates per al 2022, entre les quals destaquen Festival Strenes de Girona (29 d’abril), que serà el concert de presentació de Ritual a Catalunya, i el Sant Jordi Club a Barcelona (26 de novembre).

Ja confirmats els nous participants del B•XTRA SON Estrella Galicia

“ELS DIMARTS DE L’ALBERT” D’ALBERT PLA TORNA AL TEATRE BORRÀS