en ,

Arriba el ‘Festival de Nadal’ de Barcelona

Entre el 18 i el 30 de desembre la cultura pren el protagonisme al ‘Festival de Nadal’ de Barcelona amb un ampli programa d’arts escèniques, cinema i música.

El ‘Festival de Nadal’ tindrà lloc a plaça de Catalunya entre el 18 i el 30 de desembre. Epicentre del festival, durant tretze dies s’hi podrà trobar un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries (matins, tardes i vespres) i per a tota mena de públic: propostes familiars, música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. L’espai de plaça Catalunya és un projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma que desplegarà una escenografia nadalenca que omplirà l’espai de calidesa. La plaça acollirà més de 20 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més de 100 sessions i activitats, i 120 artistes a l’escenari i compta amb la implicació d’entitats públiques, associatives, cooperatives i privades de la ciutat.

Als vespres a la plaça Catalunya Tants Nadals farà un recorregut per les Barcelones del passat amb cinema i música en directe. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Enguany la plaça Universitat s’afegeix a la proposta d’activitats del ‘Festival de Nadal’ amb Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona de l’estudi Domestic Data Streamers. Estarà instal·lada del 18 al 30 de desembre i oberta de 10h a 22h cada dia. Es tracta d’una instal·lació interactiva que converteix el moviment en votació i genera històries nadalenques col·lectives. Una conversa en temps real sobre la diversitat de maneres de viure el Nadal avui.

Acros estrena el seu nou senzill “Del Carmel al cel”

Xarxa de Mat #203 11/12/2021