en ,

El món de l'hípica posa els focus al CSIO Barcelona 2022

Aquest dijous 29 de setembre es dona el tret de sortida al CSIO Barcelona 2022 que, per novè any consecutiu, acollirà la gran final mundial Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final, l’esdeveniment hípic més important del calendari eqüestre internacional al Reial Club de Polo de Barcelona. “Esperem aconseguir l’excel·lència i volem que sigui la millor final de la història”, ha afirmat Emilio Zegrí, president de la Fundació RCPB. A més, ha anunciat que l’any 2023 el Reial Club de Polo de Barcelona acollirà, novament, la final mundial per equips. 

El CSIO Barcelona començarà amb la disputa de la primera ronda qualificativa. Els vuit millors equips passaran directament a la final del diumenge, 2 d’octubre, mentre els restants es disputaran la Longines Challenge Cup la nit del dissabte, 1 d’octubre.

A més de les proves de la final mundial per equips, durant el CSIO Barcelona es desenvoluparan set competicions més de caràcter individual, entre les quals cal destacar el Trofeu Ciutat de Barcelona – Copa MRW, divendres a la nit, i la Copa de SM la Reina – Trofeu Segura Viudas, dissabte. Aquesta edició, l’esdeveniment acull un CSI1*, unes proves que tindran lloc el divendres i el dissabte, a partir de les 11.00 h., i diumenge a les 10.30 h.

Els equips més destacats del moment -Alemanya, Argentina, Bèlgica, Brasil, Canadà, França, Gran Bretanya, Irlanda, Mèxic, Noruega, Països Baixos, Suècia, Suïssa i Espanya com país amfitrió- lluitaran per ser campions mundials a les instal·lacions olímpiques del club barceloní. A nivell individual la competició comptarà, a més, amb la participació de genets i amazones procedents de Colòmbia, Croàcia, Dinamarca, Equador, Polònia i Portugal.

Curro Espinós, president del Reial Club de Polo de Barcelona, ha inaugurat l’acte afirmant “hem tornat a la normalitat amb quatre dies de competició per continuar posant el CSIO Barcelona en l’epicentre de l’hípica internacional”.

David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Diputat Delegat d’Esports a la Diputació de Barcelona ha destacat que “hi ha una aposta de Barcelona per l’hípica, pel club i pel campionat, i volem seguir més anys acollint aquesta cita. Vull convidar tot el públic que visqui aquesta experiència en primera persona durant aquests dies”.

El CSIO Barcelona 2022 posa en joc una plaça per als JJOO París’24

Un dels al·licients principals d’aquesta edició és la plaça olímpica que es posa en joc durant l’esdeveniment. Actualment, només França, Suècia, els Països Baixos, Gran Bretanya, Irlanda i Alemanya disposen de la plaça per a París’24 que van aconseguir als Jocs Eqüestres Mundials, recentment disputats a Herning (Dinamarca). “És un gran al·licient la disputa d’una plaça olímpica. Les grans potències mundials es juguen participar en la cita de París i ben segur que veurem un gran espectacle”, ha assegurat Santiago Mercè, president del CSIO Barcelona.

“Per a la FEI és un plaer venir a Barcelona i treballar amb el Reial Club de Polo de Barcelona. És l’únic lloc que ha aconseguit acollir nou finals seguides i a més, aquest any hi ha una plaça olímpica en joc. L’equip millor classificat diumenge estarà a Paris’24”, ha indicat Marco Fusté, director de salt de la FEI (Fédération Equestre Internationale).

Per a Josep March Claret, representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya, “l’hípica no seria el mateix sense el Reial Club de Polo de Barcelona, ja que és bàsic i essencial per mantenir el punt de mira d’aquest esport a nivell internacional”. 

Els cavalls andalusos ballaran a la pista olímpica

La pista olímpica del Reial Club de Polo de Barcelona es vestirà de gala les nits del divendres (a partir de les 23.30h) i del dissabte (23.00h) amb “Cómo Bailan los Caballos Andaluces”, el gran espectacle presentat per la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. Vint-i-cinc cavalls de pura raça espanyola dirigits pel medallista olímpic Rafael Soto ballaran al so de la música original composta per a aquest espectacle de domatge d’alta escola. La REAAE també tenen prevista una exhibició en el recinte del PoloPark el dissabte a partir de les 17.30 h.

PoloPark, diversió per a tota la família

I d’acord amb l’ambient festiu que desperta CSIO Barcelona a la nostra ciutat, el Reial Club de Polo cedeix una vegada més 20.000 m² al magnífic PoloPark. Un espai dedicat a la família amb tota mena d’activitats que passen per un Foodie Fest, un ampli market, el Brand Village i el Kids Park destinat als més petits amb el seu tradicional Pony Park by Calvet, entre altres zones.

En aquesta edició l’espectacle esportiu també podrà alternar-se amb d’altres de petit format i diversos concerts musicals que es desenvoluparan en la pista de polo, l’espai verd més extens de Barcelona.

S’estrena la primera comèdia musical sobre el poliamor al Teatre Aquitània a partir del 18 d'oct

Suro, de Mikel Gurrea, inaugurarà l’Alternativa 2022