en ,

Suro, de Mikel Gurrea, inaugurarà l’Alternativa 2022

Un any més, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, dona protagonisme a pel·lícules poc visibles per al públic, apostant per la defensa de la independència creativa, el risc i la reflexió. Del 18 de novembre al 4 de desembre celebrarà la seva 29.a edició en diferents espais de la ciutat i també a la plataforma Filmin.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) tornarà a ser la seu central de l’Alternativa. A més, es podrà veure part de la programació a sales habituals com Zumzeig i Maldà, juntament amb la Filmoteca de Catalunya i també el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona. A Filmin es veuran online alguns dels títols per temps limitat.

SURO INAUGURA L’ALTERNATIVA

Després de la seva estrena al Festival de San Sebastián, on ha estat guardonada amb el premi FIPRESCI de la crítica, el premi Irizar a la millor pel·lícula basca i el premi al millor guió basc. Suro, l’aclamada pel·lícula de Mikel Gurrea, que vam tenir com a projecte a Cinema Pendent 2016,  serà l’encarregada d’inaugurar la 29a. edició de l’Alternativa. Protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López, reflexa en paraules del seu director “el conflicte íntim entre una parella que intenta projectar una imatge de futur però que no mira el seu present”.

Gurrea, al seu primer llarmetratge com a director, reflecteix els conflictes interns de tota una generació. Com una jove família intenta portar a la pràctica els seus ideals d’una vida rural justa, sostenible i tolerant, però que no surt com esperaven per culpa de certes de certes circumstàncies. 

LES DIRECTORES DE FOTOGRAFIA PROTAGONITZEN ELLES FILMEN

La secció paral·lela Elles filmen pren el relleu d’Elles tallen (l’Alternativa 2018). En aquesta ocasió, posarem en valor el rol de les dones darrera de la direcció de fotografia i les múltiples visions del món que aquestes ens transmenten.

Programada de forma conjunta amb la Filmoteca de Catalunya, consistirà en la projecció dels següents llargmetratges internacionals: Une Fleur à la bouche, amb la presència del seu director Éric Baudelaire, Corpo celeste (Alice Rohrwacher, 2011) i Nénette et Boni (Claire Denis, 1996). Claire Mathon, Hélène Louvart i Agnès Godard, respectivament, són les encarregades de signar la seva fotografia. A més, es projectaran curtmetratges en què han participat les directores de fotografia nacionals Neus Ollé, Daniela Cajías i Lara Vilanova. Seran, respectivament, La inútil (Belén Funes, 2017), Mulher como árvore (Daniela Cajías i d’altres, 2020) i Cuerdas (Estibaliz Urresola Solaguren, 2022). Amb les tres últimes se celebrarà la taula rodona Maneres de mirar, que complementa la secció.L’Alternativa rep el suport del CCCB, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) el Ministerio de Cultura (ICAA);  amb la col·laboració de Acción Cultural Española (AC/E), Filmoteca de Catalunya, El Periódico, Europa Creativa Media Desk Catalunya, Catalunya Film Festivals, Acció Cinema, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, El Meu Primer Festival, Betevé, ECIB Premios Goya.

durant el mes d’octubre es donarà a conèixer la programació completa de les seccions competitives, de la resta de seccions paral·leles i també de les activitats que tindran lloc durant l’Alternativa 2022.  

El món de l'hípica posa els focus al CSIO Barcelona 2022

La Nuu, el Festival Internacional de Fotografia de Rubí, converteix la ciutat en un gran museu