en ,

El Teatre Auditori de Granollers estrena ‘Greta i els Trihumans’

l’òpera infantil de creació pròpia inspirada en la jove activista Greta Thunberg, que no es va poder estrenar per la pandèmia

Greta i els Trihumans s’havia d’estrenar el març de 2020 i es va haver de posposar per la pandèmia. És la nova producció pròpia de la temporada d’òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers, que ha encarregat a l’escriptor i guionista Piti Español i al compositor musical Joan Vives.

L’òpera infantil és una obra original i de creació pròpia de gran envergadura que el teatre porta a terme cada dos anys. Aquest cop l’òpera s’inspira en l’activista de 16 anys Greta Thumberg i gira entorn a l’emergència climàtica mundial.

Un espectacle per a públic familiar a càrrec de VEUS-Cor infantil dels Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers acompanyats de nens i nenes d’escoles de Granollers, fet que reforça el compromís del teatre de crear projectes per a la transformació social i de l’entorn a través de la cultura.

Greta i els Trihumans és la vuitena edició del projecte òpera infantil i és un espectacle de creació pròpia. Encarregat pel Teatre Auditori de Granollers, ara fa gairebé quatre anys i posposat per la pandèmia en dues ocasions -s’havia estrenar al març de 2020-, uneix en un mateix escenari l’Orquestra de Cambra de Granollers i VEUS -Cor Infantil Amics de la Unió- i més d’un centenar de nenes i nens d’escoles de la ciutat (CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia, ambdues de Granollers).

El text i la dramatúrgia són de l’escriptor i guionista Piti Español -amb més de trenta anys de carrera escrivint per a televisió, teatre i cinema- i la música del compositor i músic Joan Vives, que ha treballat amb Dagoll Dagom i La Cubana i ha escrit la música de més d’una vintena de pel·lícules i sèries de televisió.

Amb aquest muntatge el Teatre Auditori de Granollers referma el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental a través de les arts escèniques, un dels compromisos de l’equipament que, a més, té el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental que atorga la Generalitat de Catalunya.

El vestuari ha estat creat per Anna Estrany que treballa amb roba de segona mà, pintada. Per a l’òpera també es reaprofitaran les samarretes d’una altra òpera infantil, “Alícia en el país de les meravelles”, per a confeccionar el vestuari de la resta del cor.

Xarxa de Mat #211 26/02/2022 – 6a Jornada Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’Escacs

EL GRUP DE NOU POP LAL'BA PUBLICA "FOC" AMB ADRIÀ SALAS DE LA PEGATINA