en

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) és distingida amb la Medalla d’Honor de Barcelona pel seu compromís amb la tasca sociocultural

El president de la FAC, Pep Morella, rep la distinció de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del 40è aniversari de l’entitat

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), una entitat que agrupa aproximadament 197 associacions culturals, ha estat guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona 2023. L’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va fer entrega de la distinció en un acte especial ahir dijous a l’Ajuntament de Barcelona.

Amb l’ocasió del 40è aniversari de la FAC, el president Pep Morella va rebre la Medalla d’Honor per la destacada tasca de l’entitat en potenciar, facilitar i millorar les activitats socioculturals a tot Catalunya. Aquesta distinció té com a finalitat reconèixer aquelles persones i entitats que contribueixen significativament al desenvolupament de la consciència ciutadana i els valors cívics.

Actualment, 25 ateneus integrats a la FAC es troben a la ciutat de Barcelona, oferint una programació cultural de qualitat i jugant un paper crucial en la cohesió dels barris. La FAC, declarada Entitat d’Utilitat Pública el 2013, va rebre altres reconeixements com la Creu de Sant Jordi el 2014 i el Premi Nacional de Cultura el 2019.

L’entitat destaca per oferir un servei públic a la ciutadania mitjançant activitats culturals i contribuir a l’enriquiment comunitari. La distinció reforça el compromís de la FAC amb la promoció de la cultura i el desenvolupament social a través de les seves associacions.

Pánico en la Sala 331

El Festival de la Infància: Una Explosió de Diversió i Aventura per a Tota la Família a Montjuïc