en ,

L’Aplec dels Ateneus a la Colònia Güell: Una Festa Major amb èxit de participació

Una jornada per celebrar la cultura associacionista catalana amb Lloll Bertran i la Companyia Elèctrica Dharma

Ahir diumenge, la Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló) va ser l’escenari de l’Aplec dels Ateneus, una festa major lúdica, cultural i reivindicativa que va reunir més de 2.000 persones. Aquesta trobada, organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) en el marc del seu 40è aniversari, va comptar amb la presència de més de 50 entitats associades i una gran varietat d’activitats per a tots els públics.

Una festa per a tothom

L’Aplec dels Ateneus va oferir més de 50 activitats, que van incloure mostres i tallers de cultura popular, activitats esportives, espectacles teatrals i dibuixos en directe. Els assistents van poder gaudir de sardanes, balls de gitanes, balls de bastons, futbol de botons, escacs gegants, visites teatralitzades i actuacions familiars, entre d’altres. També es van realitzar exposicions i un pòdcast en directe.

Discursos emocionants i música vibrant

L’acte institucional va comptar amb un emotiu pregó de Lloll Bertran, que va iniciar la seva carrera teatral a l’Ateneu Igualadí. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va destacar la importància de la tradició associacionista catalana i el paper dels ateneus com a espais de cultura i comunitat. L’alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i el president de la FAC, Pep Morella, van subratllar el valor dels ateneus en la difusió de la cultura i l’esport de proximitat.

La jornada va concloure amb un vibrant concert de la Companyia Elèctrica Dharma, que va repassar les cançons més emblemàtiques dels seus 50 anys de carrera, posant el colofó a una festa que va ser un èxit de participació i un homenatge a la riquesa cultural dels ateneus catalans.

Premi d’Honor FECARECAT 2024 a Ràdio Associa’t

Forever Joves T-14 P-35