en ,

Atorgats els premis de l'Alternativa Oficials

Alternativa Oficials, el festival de cinema independent de Barcelona que enguany celebrava la seva vint-i-vuitena edició, ha repartit els premis en les seves diferents categories.

El Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials dotat amb 4.000 €, ha estat atorgat a Esquirlas, de Natalia Garayalde, per una narració precisa i madura, on allò provat i allò públic, allò íntim i allò polític, mantenen un equilibri i s’enriqueixen en el seu diàleg constant. Compartint llargmetratge amb Dark Light Voyage, de Tin Dirdamal i Eva Cadena, la peça poètica mira cap endins i cap enfora, i explora el món i els afectes íntims, que ens vinculen i ens apropen als altres.

El Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials de 2.000 €, l’ha guanyat Luces del desierto, de Félix Blume. El Jurat ha destacat que la pel·lícula reflecteix les múltiples relacions d’una comunitat amb el territori que habita a través d’un tractament sonor coral. També ha decidit concedir una menció especial a Anxious, de Yoriko Mirzushiri. Una animació sensorial, gairebé tàctil, resolta amb una tècnica mínima i elegant.

Rendir los machos, de David Pantaleón, ha estat guardonada amb el Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials, per l’excel·lent posada en escena i el plantejament d’un suggeridor correlat entre el paisatge afectiu i la topografia canària, així com el retrat destacable de dues masculinitats volcàniques i la seva exploració d’un ritual atàvic, així com la representació del costumisme autòcton. El Jurat també ha decidit concedir una menció especial a La primera mujer, de Miguel Eek, per la seva aproximació a l’àmbit de la salut mental, traçant les diferents perspectives d’un retrat femení, alhora que planteja escenes brillants en què es difumina la frontera entre el documental i la ficció, generant moments purament cinematogràfics.

El Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials ha estat atorgat a Retour à Reims, de Jean-Gabriel Périot. Per mostrar un ús sofisticat de les imatges d’arxiu, i aportar valor a la narrativa històric social.

Pánico en la Sala #251 19/11/2021

Joan Dausà i El Petit de Cal Eril protagonitzen la programació musical Temporada Alta