en , ,

Primera cobertura, primer derbi

Primeres vegades. Allò tan desconegut que ens espanta, sense saber-ne ni el resultat ni les conseqüències. Sovint, aquestes ocasions comporten dificultats, errors, problemes. Això és pot extrapolar de la meva primera cobertura al partit entre el Sants i el Sant Andreu.

Primera cobertura, primer derbi de la temporada. Per descomptat, no tot surt com un pot esperar: les presses i l’atenció són l’eina de control per al minut a minut; mentre que al camp ho eren el control i les ocasions, dominades a la primera part pel Sant Andreu. En el sentit de no funcionar, les ocasions quatribarrades no es van materialitzar, en part gràcies a l’esforç del primer protagonista, el primer molts jugadors que destacaran al llarg de la temporada: Guillem Castelló. El seu penal sobre Josu, la primera jugada important que un experimenta en persona, i tot al seu voltant s’accentua: l’atenció, els dubtes sobre la decisió arbitral, la tria de la targeta, els escalfaments dels suplents… és tot una corrua de situacions que s’activen immediatament després d’una jugada com aquesta. I llavors, el penal. Una jugada que canvia el partit. L’aturada de Castelló va transformar el Sants i li va donar esperances de donar un cop de gràcia, tot i no materialitzar-se.

La segona part implicava canvis, modificacions, qualsevol millora per tal de canviar el panorama. En termes de cobertura, és anar d’una banda a l’altra, tenir els noms a punt, saber qui entra, qui surt, què passa. I a mesura que el temps passa, els nervis augmenten. El joc es torna més agressiu, la grada clama i els nervis es viuen fins i tot a la banqueta. Malauradament, cap canvi al final dels noranta minuts. Un gol pot convertir-se en un esclat d’adrenalina i joia, però la seva absència pot ser sinònima d’un part ensopit, avorrit. En cap cas va ser el resum del derbi. Tots dos equips van lluitar, s’ho van deixar tot a la gespa de l’Energia, i van demostrar la seva igualtat, el seu esperit competitiu.

Bon regust d’aquesta primera experiència. Molt per aprendre i per veure. Propera parada, L’Hospitalet.

Escrit per Daniel Chueca

Joan Vázquez presenta el concert de swing Feeling Good al popular cabaret The Crazy Coqs de Londres

Temporada Alta arriba per primera vegada a Barcelona amb Ritter, Dene, Voss, l’espectacle dirigit per Kystian Lupa que retorna al festival després de 25 anys de la seva estrena a Cracòvia