en

Confirmats una vintena d’artistes al FESTIVAL STRENES

Com a novetat per celebrar aquesta desena edició, el festival també ha programat alguns concerts durant el mes de maig a Barcelona

L’ Strenes és un festival singular que ofereix als espectadors i espectadores, esdevenir les primeres persones a viure i veure les estrenes musicals dels seus artistes preferits. També ofereix als i a les principals artistes catalanes i espanyoles, un context idoni i carregat de màgia, que després de deu anys, s’ha transformat en un referent i un escenari obligat per a les estrenes dels seus nous discos, espectacles o gires.

La desena edició se celebrarà durant els mesos d’abril i maig de 2022. El gruix dels concerts tindran lloc a Girona del 26 de març a l’1 de maig, però com a novetat, també es programaran concerts a diferents espais de Barcelona durant el mes de maig.

El festival Strenes comptarà amb l’avançament de les cançons del nou àlbum de Jorge Drexler a l’Auditori de Girona, la presentació de Ritual, el nou disc de Dorian a l’exclusiu escenari de les escales de la Catedral i un dels grans clàssics de casa nostra, Els Pets, que tornen amb nou disc i també el presentaran a les escales de la Catedral. El mateix que la Suu, Blaumut, Ramon Mirabet i Macaco, un dels referents musicals de casa, també presentaran els seus nous treballs realitzats en aquests ultims mesos. Un altre dels grans noms de l’escena festiva catalana són els Doctor Prats, que també presentaran per primera vegada el seu flamant nou disc a la Sala Razzmatazz de Barcelona.Per altra banda, Sau30 presentaran al Teatre Municipal de Girona el seu nou disc, Mil i una nits i uns quants dies, un elapé que compta amb tota la formació dels Sau, incorporant al nou vocalista Jonathan Argüelles.

El concert inaugural estarà protagonitzat pel retorn en directe de Delafé y las Flores Azules, que acaben d’anunciar una gira especial pel seu vintè aniversari, una de les notícies de l’any. El duet barceloní acompanyat de Las Trompetas de la Muerte, obriran l’Strenes a l’Auditori de Girona.

També podrem viure el nou espectacle de Sergio Dalma, el gran crooner de casa, presentarà a l’Auditori el seu esperat nou àlbum, Alegria. Els Catarres, han triat la diada de Sant Jordi per presentar també a l’Auditori les cançons del seu esperat nou treball, Diamants. També a l’Auditori hi actuarà Coque Malla, l’exlíder de Los Ronaldos, que presentarà El astronauta gigante, el seu àlbum més personal on recull els grans èxits de la seva discografia. Marina Rossell, una de les veus de llarga trajectòria amb més credibilitat del país presentarà el seu nou àlbum 300 Crits al Teatre Municipal. León Benavente, la gran banda indie rock estatal torna amb un nou disc, ERA, que es podrà viure a La Mirona de Salt. Lágrimas de Sangre un altre dels grans referents de la música urbana i combativa del país també hi presentaran el seu esperat nou àlbum. El grup emergent de pop i technorumba nascut entre Barcelona i Berlin, Habla de Mí en Presente presentaran el seu primer disc a La Mercè. Finalment, Ginestà, una de les bandes amb més projecció d’aquest 2022, cantaran les cançons del seu nou àlbum d’estudi, també a La Mirona.

Arriba la 9a edició de la Festa Mundial del Cinema Curt

Atorgats els premis Arc 2021