en

Els Bombers de Barcelona despleguen un dispositiu de reconeixements diaris i actuen en casos de prealerta per mantenir l’entorn segur

Davant de l’augment del risc d’incendis forestals a Collserola, els Bombers de Barcelona han posat en marxa un intens dispositiu de prevenció per protegir aquesta àrea natural tan valuosa. Amb l’objectiu de mantenir l’entorn segur i prevenir la propagació del foc, s’han intensificat les mesures i accions per protegir aquest pulmó verd de la ciutat.

El dispositiu dels Bombers de Barcelona està format per professionals altament qualificats i equipats amb les eines necessàries per actuar de manera eficient en cas d’incendi. Aquest dispositiu, que inclou reconeixements diaris i accions preventives, cobreix les zones del parc de Collserola que pertanyen a la ciutat de Barcelona, abastant un total de gairebé 1.800 hectàrees.

Amb l’arribada dels mesos de calor, és crucial extremar les precaucions i intensificar les tasques preventives. Els Bombers de Barcelona realitzaran reconeixements diaris per assegurar l’accessibilitat dels camins i verificar l’estat dels recursos hidratants d’incendis. A més, s’activaran reguardes preventives en base a les prealertes decretades segons les condicions meteorològiques, com la velocitat del vent, la humitat relativa i la temperatura mitjana.

Aquesta campanya de prevenció d’incendis es durà a terme en tres zones de cobertura bàsiques de la serra de Collserola. A través del Parc de Vallvidrera, els Parcs de la Vall d’Hebron i l’Eixample, i el Parc de Sant Andreu, es realitzaran actuacions preventives per mantenir la zona segura i evitar la propagació del foc.

D’altra banda, s’ha establert un treball de conscienciació i divulgació a la comunitat local. Els veïns de les zones forestals reben visites porta a porta i xerrades divulgatives per informar-los sobre les mesures de prevenció i l’actuació en cas d’incendi forestal. La col·laboració de la ciutadania és essencial per aconseguir un estiu lliure d’incendis i preservar aquest espai natural tan valuós.

Cal recordar que la majoria dels incendis a Collserola són provocats per activitats humanes, de manera que és responsabilitat de tots evitar comportaments de risc. No llençar elements que puguin generar una ignició, no realitzar treballs forestals o activitats que puguin generar guspires prop de la massa forestal i no deixar deixalles són algunes de les accions que podem prendre per mantenir l’entorn segur.

En cas d’incendi forestal, és fonamental trucar al 112 i proporcionar tota la informació possible. També es pot utilitzar l’aplicació mòbil My112, disponible per a Android i iOS, que ajuda als equips d’emergències a localitzar la trucada de manera més eficient.

Amb una combinació de mesures preventives, accions de conscienciació i la col·laboració ciutadana, es busca preservar la riquesa natural de Collserola i garantir la seguretat de tots els visitants. Barcelona intensifica els seus esforços per mantenir aquest paratge natural protegit i a salvo del perill dels incendis forestals.

Roger Argemí presenta “Tant se val”: Una nova explosió musical al panorama català

Xarxa de Mat #250 27/05/2023