en ,

HABLA DE MÍ EN PRESENTE PUBLICA EL SEU PRIMER DISC VIVIR MÁS

EL GRUP CATALANO-FRANCÈS-ALEMANY RENOVA LA RUMBA ACOSTANT-LA AL POP I AL TECNO

Habla de Mí en Presente publiquen el seu primer disc d’estudi Vivir más, una col·lecció d’onze cançons en català i castellà que descobreixen un estil nou que parteix de la rumba i el tecno alemany per acabar esdevenint pop. 

Habla de Mí són tres joves barcelonins, un alemany i un parisí que van crear el grup a Berlín l’any 2013 i que aquest any actuaran a diversos festivals de casa nostra com el Festival Strenes, el Cruïlla de Primavera o el Festival Ítaca, entre altres.

Les trajectòries vitals d’aquest joves neo-renaixentistes emancipats del seu origen conflueixen a la capital alemanya i de mica en mica van creant un divertiment musical de nom enigmàtic carregat de sentit i intenció, inspirat en una frase de la cançó “The Privateers” del cantautor nord-americà Andrew Bird: Speak of me in the present tense

La història comença quan Max Grosse Majench, fill d’un alemany i de la Montse, acull al seu pis berlinès al seu amic de l’adolescència, el barceloní amb arrels a Mallorca, Pau Balaguer, un esperit lliure que busca el somni berlinès. La parranda inspira i de nit Max canta i Pau rasca la guitarra a base de ventilador rumbero, que és l’única cosa que sap tocar. La festa continua i més tard s’hi sumen amics coneguts en ambients universitaris, el violinista parisenc Rémi Pradère, que havia deixat Medicina per dedicar-se al teatre, i el productor i percussionista Jona Hamann nascut a Lübeck i criat a Marburg. Jona repica el cajón sense haver escoltat pràcticament rumba -com Rémi-, i hi impregna el batec del tecno alemany que du al seu ADN. Tots quatre creen una rumba sui generis que acaba de consolidar el baix del barceloní Blai Juanet Sanagustín, l’última incorporació, el 2017. Un mix inèdit que crea un projecte molt especial.

Habla de Mí en Presente es transforma en el grup habitual a festes i clubs de tecno i fins i tot la Fundació Bauhaus els contracta en dues ocasions. La seva música és exòtica per a uns, és font de nostàlgia per a altres i és cool per a moltes de les persones que descobreixen aquesta rumba tan personal des de l’indie. Tothom els vol escoltar, sobretot durant les nits de festa. L’estil és clar: fan Tecno-Rumba. Literalment. Han de mantenir la vibe d’un públic avesat al tecno, que és, en definitiva, la música tradicional berlinesa. La dramatúrgia flueix i combina amb absoluta normalitat els crescendo i els drops típics de l’EDM amb els ventiladors i el cajón de la rumba.

Habla de Mí en Presente publiquen aquest 2022 el seu primer disc, titulat Vivir más. Una col·lecció de dotze cançons nascudes al llarg de 2020, en plena era Covid. Hi ha cançons compostes a la Fundació La Plana de Santa Maria d’Oló, n’hi ha que han nascut de les nits de party a Berlin i fins itot, n’hi ha una que creen com a encàrrec de la Fundació Bauhaus.

Xarxa de Mat #209 12/02/2022 – 4a Jornada Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’Escacs

PAU RIBA ACOMPANYAT DE LA SINGULAR ORQUESTRA FIRELUCHE PRESENTARAN EL SEU NOU DISC SEGONA FLORADA A