en ,

La Monifesta’t reivindica el paper educatiu dels monitores i monitors d’Esplais Catalans

Més de 750 participants es troben a Centelles per formar-se i celebrar l’organització juvenil

Esplais Catalans – Esplac, l’associació d’esplais laics i progressistes de Catalunya, ha organitzat del 19 al 21 de maig la Monifesta’t, la Trobada de monis d’Esplais Catalans, que té lloc cada 3 anys. La Monifesta’t 2023, que s’ha celebrat un any més tard a causa de la pandèmia de la Covid-19, ha aconseguit un rècord de participació amb aproximadament 750 monitores i monitors, així com membres de l’equip d’organització, procedents de prop de 70 esplais diferents, que s’han reunit a Centelles per formar-se, reivindicar-se i celebrar.

Amb el lema “Pel món que volem, les joves eduquem”, la Monifesta’t 2023 posa en primer pla la reivindicació de l’organització juvenil i el paper de la joventut en la societat, en un moment de crisi social, mediambiental i de valors.

L’objectiu de la Monifesta’t 2023 és destacar la tasca educativa que realitzen els esplais i posar en valor el paper de les monitores i monitors que en formen part. També es tractaran temàtiques que afecten els joves, com els obstacles i la manca de reconeixement a la tasca educativa pel simple fet de ser jove, així com la precarietat juvenil.

El programa de la Monifesta’t inclou activitats de coneixement, formacions, dos actes reivindicatius i espais d’oci. El dia 20 de maig a la tarda, les monitores i monitors es reuniran a la Plaça Major de Centelles en un acte unitari on es llegirà un manifest. Diumenge 21 de maig al matí, també hi haurà una acció reivindicativa per donar visibilitat a la tasca educativa dels esplais.

Durant tot el cap de setmana, s’han programat activitats, formacions, concerts i altres activitats lúdiques. Destaca l’actuació estel·lar d’Al·lèrgiques al Pol·len, un grup de música format per monitores vinculades als esplais d’Esplac, que tindrà lloc dissabte a la nit.

La Monifesta’t 2023 també compta amb la participació de diverses entitats i representants polítics durant els moments de reivindicació, com ara l’acte unitari del dissabte a la tarda. S’ha confirmat la presència de la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, la Sra. Núria Valls, així com representants de la regidoria i l’alcaldia del municipi de Centelles i altres entitats de l’associacionisme educatiu.

Monifesta’t

‘La pell fina’, la comèdia d’èxit de Carmen Marfà i Yago Alonso, torna aquest estiu al Teatre Borràs

Monitores i monitors d’esplai reivindiquen, en la Monifesta’t 2023, la importància de l’educació en el lleure i la dificultat de dur-la a terme a causa de la precarització juvenil