en ,

Monitores i monitors d’esplai reivindiquen, en la Monifesta’t 2023, la importància de l’educació en el lleure i la dificultat de dur-la a terme a causa de la precarització juvenil

Més de 700 participants i rècord de participació en la trobada triennal d’Esplais Catalans a Centelles

Centelles ha estat l’escenari de la Monifesta’t 2023, la trobada triennal de monitores i monitors d’Esplais Catalans. Amb el lema “Pel món que volem, les joves eduquem”, aquest esdeveniment ha congregat més de 700 persones compromeses amb l’educació en el lleure i ha destacat la importància d’aquesta tasca enmig de les dificultats causades per la precarització juvenil.

Després d’un any de retard a causa de la pandèmia, la Monifesta’t 2023 ha superat les expectatives de participació, amb la presència de 586 monis, 64 membres de l’equip organitzador, 33 persones encarregades de diferents espais formatius i 13 entitats. Durant tot el cap de setmana, aquests professionals han reivindicat el model d’esplai laic i voluntari, així com han exigit condicions de vida dignes que permetin la creació de projectes de transformació social com els esplais.

L’Acte Unitari, celebrat dissabte a la tarda, va servir com a escenari per remarcar la importància de l’organització de les monis d’esplai com a agents educatius clau, sovint ignorats en la seva tasca educativa. Les monitores i monitors han mostrat la seva determinació de continuar treballant i fent incidència per aconseguir un canvi social positiu.

La Monifesta’t ha ofert diversos espais, com xerrades, formacions i espais d’oci, així com una Fira d’Entitats i la Ràdio Monifesta’t, que ha estat oberta al públic de Centelles i ha estat retransmesa en directe. Les nits s’han omplert d’actuacions, incloent una nit de Balls populars a càrrec de Víctor Pedrol, l’actuació d’Improcutre i un concert d’Al·lèrgiques al Pol·len.

Pau Casanovas, de l’Equip de Coordinació i referent del projecte de la Monifesta’t 2023, ha valorat de manera molt positiva aquesta trobada tant esperada. Ha destacat que, malgrat les inclemències del temps i els canvis de darrera hora, la Monifesta’t ha estat un èxit rotund.

Esplais Catalans – Esplac és l’associació d’esplais laica i progressista de Catalunya, que treballa per a la transformació social basant-se en els drets dels infants i mitjançant l’educació popular. Actualment, compten amb 110 esplais a més de 70 poblacions catalanes, amb més de 2.000 monitores i monitors i 7.083 infants implicats en aquest moviment.

La Monifesta’t 2023

La Monifesta’t reivindica el paper educatiu dels monitores i monitors d’Esplais Catalans

THE GOURMETS VOCAL QUARTET portarà la seva barreja de gòspel i soul a 21 teatres d’ateneus