en ,

L'exposició 'Miró-Picasso' comptarà amb més de 250 obres, exhibint peces que no s'han vist mai a Barcelona

Un esdeveniment artístic extraordinari està a punt de sacsejar Barcelona a partir del 20 d’octubre de 2023. Amb motiu del cinquantè aniversari de la mort de Pablo Picasso i el quarantè aniversari de Joan Miró, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso presenten una exposició conjunta que celebra l’amistat i complicitat d’aquests dos gegants de l’art que van marcar la història de les avantguardes.

Batejada com “Miró-Picasso,” aquesta exposició revolucionària es desenvoluparà simultàniament en els dos museus, exhibint més de 250 obres procedents de prestigioses col·leccions públiques i privades d’arreu del món, així com de les col·leccions pròpies dels dos museus. El que fa que aquest esdeveniment sigui encara més especial és que moltes de les obres exposades mai s’han vist o han estat exposades només en comptades ocasions a Barcelona.

Les icones de l’art com La masia (1921-1922), Sense títol (Cap d’home) (1937), i Dona, ocell, estrella (Homenatge a Pablo Picasso) (1966-1973) de Joan Miró, així com Figures a la vora del mar (1931), La dona que plora (1937), i Les tres ballarines (1925) de Pablo Picasso, viatjaran a la ciutat des de museus com el Musée National Picasso de París, el Centre Pompidou, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, la National Gallery of Art de Washington i la Tate Gallery de Londres.

A més, obres com Flama en l’espai i dona nua (1932) i L’estel matinal (1940) de Miró, així com Las Meninas (1957) i L’Arlequí (1917) de Picasso, sortiran dels seus museus d’origen per visitar el museu de l’altre, oferint al públic una experiència única que abasta tota la dimensió creativa d’aquests dos genis artístics i la seva amistat que va durar mig segle.

“Miró-Picasso” està coorganitzada per la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso Barcelona sota la direcció dels seus respectius directors, Marko Daniel i Emmanuel Guigon. L’exposició ha estat comissariada per Teresa Montaner i Sònia Villegas de la Fundació Joan Miró, i Margarida Cortadella i Elena Llorens del Museu Picasso Barcelona.

Els detalls complets de l’exposició seran revelats en una roda de premsa programada per al dimecres 18 d’octubre. Aquest esdeveniment promet ser una oportunitat única per explorar les obres i la història d’aquests dos titans de l’art que van canviar per sempre el panorama artístic mundial.

Pep Plaza: De l’imitació a la autenticitat en ‘El Substitut’ al Teatre Borràs de Barcelona

"Rikiti" de Mama Dousha, la Cançó Més Buscada a Shazam a Catalunya